Kundeprosjekt

Infobric gjør britisk gigantprosjekt mer effektiv

I arbeidet med den omfattende utvidelsen av Waterloo togterminal behøver entreprenøren Skanska en pålitelig oversikt i sanntid over mannkaper og maskiner. Derfor registrerer anleggsarbeiderne sin tilstedeværelse i elektroniske mannskapslister. Samtidig benytter de id-kortene sine som nøkler til porter og maskiner.

Våre løsninger forenkler styringen av mannskapslister, personadgang og maskinbruk. Dette gir kostnadsbesparelser, økt effektivitet og mer sikkerhet for de ansatte, sier Infobrics sjef i Storbritannia, John Robertson.

Behov for fleksible løsninger

Utvidelsen av Londons travleste togterminal er det største pågående byggeprosjektet på de britiske øyer. I løpet av fem år skal hovedentreprenøren Skanska bygge ut kapasiteten fra 12 til 20 avganger per time. I tillegg skal plattformene på alle stasjonene videre mot sørvest forlenges for å kunne ta i mot nye og lengre togsett. På toppen av det hele skal togene være i full drift gjennom det meste av anleggsperioden.

—  Prosjektet har en kompleks logistikk og dette setter ekstra store krav til fleksible løsninger fra Infobric. Rotasjonsportene og tilhørende hardware er eksempelvis ferdig montert på gangplater og kan derfor tas raskt opp og ned etter behov. Samtidig er vi SIM-baserte, det vil si at de plassansvarlige kan bevege seg fra sted til sted og samtidig ha full kontroll på innpasseringpunkter, porter og maskiner gjennom smarttelefon eller nettbrett, forteller John Robertson.

Sikkerheten ivaretatt

I Skanska er sikkerhet for ansatte første prioritet. På det meste vil 4 000 mann være på jobb i Waterlooprosjektet. Skulle det bli nødvendig med full evakuering ved brann eller lignende trengs nøyaktig og fortløpende informasjon om hvem som befinner seg hvor. Derfor har Infobric utviklet en løsning med fysiske oppsamlingsplasser for evakuerende personell. På veien inn til disse punktene må man passere porter og trekke id-kort i kortleser. Den brannvernansvarlige kan dermed bevege seg rundt og samtidig overvåke evakueringen i sanntid gjennom webtjenesten Ease på mobil eller nettbrett. I en situasjon hvor minutter og sekunder teller, vil dette være av avgjørende betydning.

—  Evakueringsløsningen er resultatet av målbevisst og innovativ innsats fra utviklerne i Jönköping. De klarte i løpet av to korte uker å bygge inn full håndtering av de britiske ID-kortene i systemene våre, sier John Robertson:

 Hele produktsortimentet er i bruk

Akkurat nå benyttes en rekke ulike Infobric produkter på stasjonene Waterloo, Vauxhall og Queenstown Road. Elektronisk mannskapsliste og rotasjonsporter både under og over bakken betjenes via webtjenesten Ease. Det samme gjelder en adgangskontroll til lifter.

—  Etter planen skal en større maskinpark kobles opp mot Ease. Også dette tiltaket vil bedre effektiviteten og spare kostnader i prosjektet. I tillegg forebygges typisk usertifisert og risikabel bruk av maskiner, avslutter John Robertson.


Slik sikrer Skanska byggeplassen:

Bildetekst: Waterloo togterminal når den ferdigstilles 2018 med en økt kapasitet på 30% i rushtiden

Prosjekte

London Waterloo

Byggeplass

Utbygging av Waterloo togterminal i London og forlengelse av plattformer i linjenettet. Totalt areal: 40 kvadratkilometer.

Entreprenør

Skanska Construction UK Ltd.i samarbeid med Colas Rail, Mott Macdonald og Aecom.

Prosjektstørrelse

452 millioner pund/ 4,75 milliarder kroner

Antall personer

4 000

Plassansvarig

Skanska Construction UK Ltd

Akkurat nå brukes Infobric system på 10 000 byggeplasser

Kontakt oss

Ønsker du en profesjonell vurdering av hva som er de beste løsningene for nettopp din byggeplass? Vil du vite hvordan du kan spare penger i byggeprosjektene dine og samtidig øke sikkerheten? Vi har lang erfaring og hjelper deg gjerne med svar på spørsmålene dine.