AF Gruppen har valgt Infobrics produkter under byggingen av Engebret Promenade.
Kundeprosjekt

AF Gruppen har valgt Infobric

– Infobrics systemer er i tråd med AF Gruppens kompromissløse holdning til sikkerhet og etikk.

 

AF Gruppen er en av Norges største aktører innenfor boligbygg, næringsbygg og offentlige bygg, og har en konsernavtale vedrørende innkjøp fra Infobric om adgangskontroll og elektroniske mannskapslister.

 

Underenheten AF Bygg Oslo omsatte for ca. halvannen milliard kroner i 2016. De har valgt Infobrics systemer på alle sine byggeplasser. De bruker Regboks elektronisk mannskapsliste, men også adgangskontroll på rotasjonsport og kjøreport, samt dørlås på brakkerigg.

 

HMS-sjef Stein Bjørndal forteller at bakgrunnen for å innføre elektronisk mannskapsregistrering var å forenkle og effektivisere oversikten over virksomheter og arbeidstakere som til enhver tid befant seg inne på byggeplassene.

 

– Tidligere førte vi manuelle lister, som var både tidkrevende, og vanskelig å holde oppdaterte.

 

Kompromissløs holdning til sikkerhet og etikk

AF Gruppen skal skape verdier og muligheter gjennom prosjektvirksomhet med en kompromissløs holdning til sikkerhet og etikk, forteller Bjørndal.

 

– I dette bildet ligger det at vi skal være offensive og frempå med nyutviklinger og nye løsninger. Vi må forsikre oss om at de som er på byggeplassene våre har nødvendig opplæring og kunnskaper, for å kunne jobbe sikkert og trygt ved våre byggeplasser. Infobrics systemer passer veldig godt inn i vårt målbilde for sikkerhet og etikk, sier HMS-sjefen.

 

AF Bygg har brukt elektroniske mannskapslister fra Infobric siden våren 2014. Før den tid ble det benyttet forskjellige elektroniske og manuelle systemer. De så et behov for å ha oversikt og orden, og fant ut at systemene fra Infobric oppfylte behovet.

 

– Elektronisk mannskapsregistrering fra Infobric er et svært godt verktøy for å nå målsettingen vår. Virksomheten vår har fått en helt annen oversikt enn før. Når vi sammenligner tiden før og etter vi innførte Infobrics systemer ser vi at vi kanskje ikke hadde alt på stell før. Det har også spart oss for mye arbeid, før måtte vi kontakte hver byggeplass for å få tilsendt lister eller reise rundt, nå kan vi sjekke fra PC-en når vi måtte ønske.

 

Et svært robust system

Bjørndal beskriver produktene fra Infobric som robuste, en viktig egenskap på et stort byggeprosjekt.

 

– Vi opplever systemet som driftssikkert, og at det tåler det norske klimaet godt. Vi har opplevd svært lite nedetid eller teknisk svikt i forhold til andre systemer vi har prøvd. Det er også så enkelt at alle kan forstå det, layouten er veldig enkel og grei.

 

Lar de ansatte jobbe med det de skal gjøre

Stein Bjørndal mener at også de mindre entreprenørene har mye å spare på å innføre elektronisk registrering på byggeplassene.

 

– Den største kostnaden er jo arbeidskraft, men om de ansatte skal bruke tiden på å skrive manuelle lister, så ligger det i regnestykket at det går bort både tid og penger. Det er bedre at snekkerne jobber med det de skal gjøre, det tjener alle på.

 

Et godt virkemiddel for en mer seriøs byggebransje

HMS-sjefen mener elektroniske mannskapslister er et godt virkemiddel i kampen for en mer seriøs byggebransje.

 

– Uten oversikt kan man heller ikke motarbeide arbeidslivskriminalitet, alt begynner med at du vet hvem som er på byggeplassen. Men det krever også at ledelsen tar tak, reagerer og følger opp.

 

Slik fører AF Bygg elektroniske mannskapslister på byggeplassen:

 

Er du interessert i Infobrics systemer? Kontakt oss her.

AF Gruppen bruker:

Webtjenesten Infobric Ease

Infobric Regboks

Dørlås

Rotasjonsport

Kjøreport

Akkurat nå brukes Infobric system på 10 000 byggeplasser

Kontakt oss

Ønsker du en profesjonell vurdering av hva som er de beste løsningene for nettopp din byggeplass? Vil du vite hvordan du kan spare penger i byggeprosjektene dine og samtidig øke sikkerheten? Vi har lang erfaring og hjelper deg gjerne med svar på spørsmålene dine.