Kundeprosjekt

Veidekke bruker Infobric på det nye Nasjonalbiblioteket

Veidekke bygger det nye Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana. Til dette byggeprosjektet har de valgt adgangskontroll på rotasjonsport og Regboks med webtjenesten Ease fra Infobric.

– Vi valgte Infobric på grunn av den sentrale avtalen vi har med Infobric. Vi har krav i kontrakten som vi følger opp, og Infobric gjør at vi klarer å overholde disse kravene godt, forteller Gunnar Nilsen, HMS-leder i Veidekke.

Nilsen forteller videre at Veidekke har valgt disse produktene for å ha kontroll over hvem som til enhver tid befinner seg på byggeplassen.

– Vi har valgt å ha Regboks tilgjengelig på brakkeriggen for å lett kunne sjekke inn når vi kommer på jobb om morgenen. Dette gjelder både de som er ute på anlegget og funksjonærene som ikke nødvendigvis skal ut på byggeplassen. Med Regboks er det enkelt for alle sammen å sjekke inn på morgenen og sjekke ut på kvelden, forteller han.

Utfordringer før bruk av adgangskontroll og Regboks

– Før vi fikk Regboksen på plass så måtte vi føre manuelle lister og skanne inn disse. Med det nye systemet har vi alt elektronisk og byggherre får tilgang til hvem som er inne. Det fungerer veldig greit.

Utover problematikken som oppstod ved føring av manuelle lister, opplevde også Veidekke at det var utfordrende å sørge for at alle som dukket opp på byggeplassen registrerte seg.

– Vi har jo krav om å ha hele byggeplassen inngjerdet. Før vi fikk rondell på plass og vi kun hadde Regboks, hadde vi en port for massetransport som stod åpen hele tiden. Det gjorde det litt vanskelig å få alle til å registrere seg når de gikk inn og ut. Etter at vi fikk rondell med adgangskontroll, så ble det lettere å få folk til å registrere seg. Nå må de gjennom rondellen for å komme til spiserommet og for å få kaffe.

Sømløse systemer

Gunnar forteller at Veidekke er fornøyde med hverdagen med Infobric. Det har gitt dem bedre kontroll på byggeplassen og mer sømløse arbeidsdager.

– Vi får den supporten vi trenger hvis det er noe vi sliter med. Det er et enkelt system å gå inn i. Vi har også en viderekobling mellom Infobric og HMSReg, så vi får det inn i det systemet også. Det er jo et annet krav Veidekke har, bruk av HMSReg. I tillegg er det et krav på denne kontrakten. Disse systemene fungerer sømløst for vår del.

Også bruken av den tilhørende webtjenesten Ease bidrar til å forenkle hverdagen og gi bedre oversikt.

– I Ease så er det veldig enkelt for oss å lage de listene ved behov hvis det skulle oppstå en ulykke. Vi får en oppsamlingsliste og ser hvem som er inne. Vi har ikke hatt bruk for det ennå, men det er en veldig bra funksjon. Vi har ikke brukt det fullt ut til nå, men i løpet av de årene vi skal være her kommer det helt sikkert til å være behov for mange av disse funksjonene. Per i dag har vi brukt tilstedeværelse og evakuering. Tidsrapportene har vi ennå ikke fått tatt i bruk, men jeg håper å få tatt det i bruk innen kort tid.

Slipper manuell kontroll av ansatte

Gunnar forteller at adgangskontroll på rotasjonsport og Regboks har gitt Veidekke bedre kontroll over hvem som befinner seg på byggeplassen. Det er enklere å ha oversikt når det ikke er en person som sitter å følger med, men at alt registreres digitalt.

– Det beste med Infobric må jo være at man slipper å sitte over folk som en hauk for å følge med på hvem som er inne. Når man har adgangskontroll på en rotasjonsgrind så blir det registrert hvem som kommer inn. Ved behov så kan man også stenge folk ute, ved å nekte dem tilgang gjennom Ease. Det tror jeg må være det beste.

Veidekke har valgt:

Rotasjonsport

Regboks

Webtjenesten Ease

Prosjektnavn

Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana

Sum

400 millioner eks.mva

Oppdragsgiver

Kulturdepartmentet gjennom Statsbygg

Brutto bygningsareal

ca 7100 kvm + intern infrastruktur ca 1000 kvm

Ferdigstillelse

2021

Akkurat nå brukes Infobric system på 10 000 byggeplasser

Kontakt oss

Ønsker du en profesjonell vurdering av hva som er de beste løsningene for nettopp din byggeplass? Vil du vite hvordan du kan spare penger i byggeprosjektene dine og samtidig øke sikkerheten? Vi har lang erfaring og hjelper deg gjerne med svar på spørsmålene dine.

Waldemar Thranes Gate 84 B 0175 Oslo