Økt kontroll gir en mer seriøs byggebransje

I kampen mot arbeidslivskriminalitet går arbeidstilsynet ut og anbefaler at bygg- og anleggsbransjen kjenner sine underleverandører.

Mange store entreprenører og byggherrer har valgt å begrense sin UE-kjede, ved å innføre maksgrense på to underentreprenører i sine kontrakter. Noen av disse er Veidekke, AF, Statsbygg og Statens Vegvesen.

Målet er å forhindre at useriøse aktører i kjeden er operative på bygg- og anleggsplassen. .

Nytter ikke alltid med maksgrense på antall underentreprenører

I noen store prosjekter er man avhengig av flere ledd. Dette har Infobric tatt hensyn til, og lansert den kostnadsfrie tilleggstjenesten «UE-kjede». UE-kjede skaper transparens og oversikt med et minimum av tidsbruk.

Les mer om arbeidslivskriminalitet og bekjempelse her.

Mister oversikten med mange ledd

At mange ledd og underentreprenører kan føre til mangel på kontroll, er et kjent problem i byggebransjen. Med Infobrics nye tjeneste får du enkelt oversikt og kontroll over alle ledd, uansett antall, på ett og samme sted; webtjenesten Ease.

Slik fungerer UE-kjede i praksis

Steg 1)

Ansvarlig hos hovedentreprenør registrerer hvilke underentreprenører som er innleid i første ledd i Infobric Ease ved å velge aktører som er registrert via den elektroniske mannskapslisten, eller ved å legge til nye.

Steg 2)

En bedriftsadministratør hos hver underentreprenør får en invitasjon til UE-portalen hvor de samtykker til sitt kontraktsforhold. Hvis entreprenøren i sin tur leier inn underleverandører, registrerer de disse i portalen og inviterer administratører i neste ledd.

Steg 3)

I Infobric Ease får den ansvarlige på bygge- og anleggsplassen full oversikt og ser tydelig nye aktører som legges til UE-kjeden. Om en ny UE utenfor kjeden er aktiv på arbeidsplassen, er det enkelt å oppdage dette via den elektroniske mannskapslisten.

Den nye tjenesten UE-kjede inngår kostnadsfritt i tjenesten Infobric Ease.

Få samtykke på gjeldende regler og seriøsitetskrav

Hovedentreprenør legger inn gjeldende regler, og alle underentreprenører må samtykke. Du får enkel oversikt dersom noen ikke har akseptert vilkårene. Dette gjør at du enkelt kan sjekke opp, dele og innhente digitalt samtykke på at alle ledd har lest og akseptert sentrale regler, samt særskilte regler som gjelder for den enkelte bygg- og anleggsplassen.

Ønsker du å få kontroll på UE-kjeden på din byggeplass? Kontroll i alle ledd er en del av bekjempelsen av arbeidslivskriminalitet. Les mer om UE-kjede her.

Kontakt oss

Kontakt kundeservice

Åpningstider

Ukedager 07:30 – 16:30

Kontakt oss via e-post
Kontakt oss via telefon: 400 01 451

Andre åpningstider

Dagen før julaften, nyttårsaften og langfredag: 07:30 – 12:00

Helligdager: Stengt

Akkurat nå brukes Infobric system på 10 000 byggeplasser

Kontakt oss

Ønsker du en profesjonell vurdering av hva som er de beste løsningene for nettopp din byggeplass? Vil du vite hvordan du kan spare penger i byggeprosjektene dine og samtidig øke sikkerheten? Vi har lang erfaring og hjelper deg gjerne med svar på spørsmålene dine.