nyhet

07/05/2020

Reduser smittespredning på byggeplasser med digitale verktøy

Verden er hardt påvirket av koronavirusets ankomst, og det er byggbransjen også. Virusets innvirkning på samfunnet betyr at vi alle deler et felles ansvar for å forhindre  spredning, og det finnes flere verktøy som kan lette på arbeidet i dagens situasjon. Infobric Ease er en av dem.

Alle bransjer er påvirket av den pågående situasjonen på forskjellige måter, og mange må tilpasse seg for å følge retningslinjer og råd. Ved hjelp av tjenesten Infobric Ease kan du på avstand følge med på hva som skjer på byggeplassen, i tilfelle sykdom eller fravær av andre årsaker. Her forteller Henrik Vorkinn, salgssjef hos Infobric, mer om hva som er viktig å tenke på og hvordan vi kan jobbe med tjenester som letter arbeidet for byggbransjen, der mange trenger å jobbe på stedet.

– Infobric Ease og våre tilkoblede produkter gir våre kunder større muligheter til å jobbe eksternt, men samtidig ha god oversikt over hva som skjer på byggeplassen. Administratoren kan overvåke tilstedeværelsen på virksomhetsnivå for å se hvilke entreprenører som har vært på stedet og til hvilke tider, dele ut eller begrense tilganger og utføre mesteparten av disse oppgavene som du normalt gjør på stedet, sier Henrik Vorkinn.

Appen som reduserer berøring og minimerer kø – og gir fleksibilitet

Infobric-appen Ease CheckIn fungerer derfor utmerket i dagens situasjon, der vi kan unngå å spre smitte ved å holde avstand fra hverandre og begrense fysisk kontakt. Med appen administrerer brukeren inn- og utsjekking på arbeidsplassen med sin egen telefon og slipper å stå i kø ved registreringsboksen der mange ellers samles ved ankomst eller avreise fra arbeidsplassen på samme tid. Ease CheckIn-appen er gratis for alle kunder som bruker tjenesten for Mannskapsregistrering fra Infobric Ease.

– I Infobric Ease kan administratoren jobbe med flere arbeidsplasser i det samme systemet og til og med gi rettigheter til flere i organisasjonen dersom man for eksempel vil gi kolleger på stedet administratorrettigheter, hvis du er fraværende. Hvis det skjer noe på stedet, for eksempel en hendelse eller et kontrollbesøk fra Arbeidstilsynet, er det lett for vedkommende å raskt skaffe seg en liste med de tilstedeværende eller Mannskapslisten – og dermed forhindre unødvendige brudd i arbeidet, sier Henrik og fortsetter:

– Akkurat som andre digitale tjenester vi bruker i vårt respektive arbeid, letter Infobric Ease avstandsarbeid for de systembrukerne som trenger det. Selvfølgelig kan ikke digitale tjenester erstatte alt du gjør på stedet, men det lar deg følge med på hva som skjer på arbeidsplassen og å utføre mange viktige oppgaver uten å være der fysisk, enten du har symptomer eller ikke kan være på jobben av andre grunner.

Hva er viktig å tenke på i bransjen?

Så hva er viktigst å tenke på i byggbransjen, der mange må være til stede for å gjøre jobben sin? Å følge retningslinjene og unngå unødvendig kontakt er faktorer for å øke sikkerheten, sier Henrik Vorkinn.

– Først og fremst er det viktig å følge retningslinjene og sikkerhetsreglene som gjelder arbeidsgiveren og arbeidsplassen der du jobber. I tillegg har vi noen tips som er knyttet til våre spesielle produkter og tjenester, som du kan tenke på i den nåværende situasjonen. Det kan for eksempel være verdt å tenke på å holde avstand fra hverandre, både ved rotasjonsportene og ved innsjekkingsboksene. Anbefalt avstand er 1,5 – 2 meter. Unngå unødvendig berøring av leserne og rotasjonsportene. Gå forsiktig gjennom rotasjonsportene for å unngå eventuell smittespredning. Desinfiser/vask hendene før du går gjennom om det er mulig. Hvis dette ikke er mulig, kan du prøve å passere ved å ta på porten så lite som mulig, for eksempel gjennom å bruke albuene i stedet for hendene eller bruke ekstra hansker. For å unngå kø ved innsjekking, der det er fare for kødannelse, kan du i stedet laste ned Ease CheckIn-appen og sjekke inn og ut i Mannskapsregisteret med mobiltelefonen. Forhør deg først med prosjektleder om det er mulig å bruke appen til registrering på arbeidsplassen.

Som selskap følger Infobric tett utbruddet av koronaviruset og dets konsekvenser for samfunnet for å kunne bidra med å redusere smittespredning.

– Vi har alle et ansvar for å forhindre videre spredning av viruset, og som selskap følger vi nøye med på utviklingen og overholder helsemyndighetenes anbefalinger. Dette betyr blant annet at vi har oppnevnt en krisegruppe som følger nøye med på utviklingen og at vi har utviklet retningslinjer om hygiene på våre kontorer, kontakter og arbeid hjemmefra dersom det er mulig. Vi unngår reiser og gjennomfører møter digitalt. Vi har også forberedt oss på ytterligere tiltak, for eksempel vedtak om nedstenging. Vi er godt forberedt, og kommer til å kunne fortsette arbeidet eksternt ved en slik hendelse, avslutter Henrik Vorkinn

Det viktigste for Infobric er å tilby et trygt arbeidsmiljø for både ansatte og kunder, og sørge for at Infobric Ease og deres andre produkter er tilgjengelige og fortsetter å fungere. På den måten gir de kundene muligheten til å utføre arbeidet sitt på byggeplassen, og kundeservice er alltid klar per telefon.

Her finner du detaljerte tips og råd for ledelse i byggbransjen for å redusere smittespredning og arbeide ansvarlig.

Akkurat nå brukes Infobric system på 10 000 byggeplasser

Kontakt oss

Ønsker du en profesjonell vurdering av hva som er de beste løsningene for nettopp din byggeplass? Vil du vite hvordan du kan spare penger i byggeprosjektene dine og samtidig øke sikkerheten? Vi har lang erfaring og hjelper deg gjerne med svar på spørsmålene dine.