nyhet

07/05/2020

Tips ved fjernarbeid og smittereduserende tiltak på byggeplass

I likhet med resten av verden følger Infobric med på utbruddet av koronaviruset og dets konsekvenser for samfunnet. Vi har alle et felles ansvar for å forhindre videre spredning av viruset. Vi følger nøye med på utviklingen og overholder anbefalingene fra helsemyndighetene og Verdens helseorganisasjon (WHO).

Som selskap er det mye vi kan gjøre for å bekjempe spredningen av viruset. Hos Infobric har vi iverksatt tiltak basert på anbefalingene, retningslinjene og lovene som finnes. Dette innebærer blant annet at vi har satt opp en krisegruppe som følger utviklingen nøye, i tillegg til retningslinjer for hygiene på våre kontorer og ved fjernarbeid. Vi har også forberedt oss på ytterligere tiltak, for eksempel ved vedtak om fullstendig nedstenging. Vi er godt forberedt og vil kunne fortsette arbeidet eksternt i et slikt tilfelle. Vår kundeservice er klar til å svare på spørsmål fra våre kunder.

Det er viktig at alle tar ansvar, både bedrifter og enkeltpersoner. Hos Infobric ønsker vi å hjelpe våre kunder med begrensning av smittespredning, og har derfor utviklet tips for avstandsarbeid for de som jobber hjemmefra og tips om måter å redusere smittespredning på byggeplasser som bruker Infobric-produkter. Vi oppfordrer selvfølgelig våre kunder til å først og fremst følge retningslinjer fra lokale myndigheter, samt regler og anbefalinger på arbeidsplassen.

For deg som er plassadministrator / leder på byggeplassen

 • Bla gjennom tillatelser i Infobric Ease. Ved å legge til flere administratorer kan du sørge for at byggeplassen kan rulle videre selv om noen blir syke eller ikke kan komme på jobb. Legge til/fjerne stedsadministratorer gjøres enkelt i Ease.

 • Arbeid i Ease eksterntInfobric Ease er fortsatt tilgjengelig og fungerer som vanlig. Det er mulig å bruke Ease eksternt, for eksempel til å administrere tillatelser, følge opp overholdelse av reglene rundt for eksempel mannskapsregistrering og å se hvilke selskaper som har vært på arbeidsplassen, så enten du er på byggeplassen eller hjemme kan du holde oversikt i sanntid.  Finn ut mer om hvordan du arbeider i Ease.

 • Fjern PIN-koden midlertidig på kortlesere. På de nye kortleserne fra Infobric kan du bruke PIN-kode for ekstra sikkerhet. Hvis det passer på arbeidsplassen, er det mulig å slå av PIN-koden på kortleseren for alle på arbeidsplassen. Dette er en mulighet til å sikre at så få steder som mulig berøres, altså av å slå av PIN-koden midlertidig på dagtid. Dette bør selvfølgelig gjøres med forsiktighet for ikke å sette sikkerheten i fare.

 • Tilby muligheten til å vaske hendene. Dersom det er gjennomførbart, sørg for at det er mulig å vaske hendene/bruke hånddesinfeksjon i nærheten av rotasjonsportene og innsjekking på registreringsbokser/kontrollbokser. Oppfordre også arbeidere på arbeidsplassen til å prøve å ta så lite som mulig i porten når de passerer den, for eksempel ved å bruke albuene i stedet for hendene eller bruke ekstra hansker.

 • Rengjør lesere og andre produkter. Bruk overflatedesinfeksjon eller lignende på regboxer, kortlesere og porter utsatt for berøring for å redusere eventuell smittespredning.

 • Appen Ease CheckIn. Dersom den er kompatibel med selskapets retningslinjer og betingelser, er Ease CheckIn-appen  et godt alternativ for kontaktløs registrering av tilstedeværelse på arbeidsplassen. Med en app å sjekke inn og ut, trenger de ansatte ikke å stå i kø, men kan enkelt administrere sin tilstedeværelse via sine egne mobiltelefoner. Ease CheckIn er gratis å bruke for et ubegrenset antall brukere hvis arbeidsplassen har Mannskapsregistrerings-tjenesten fra Infobric.  Les om hvordan du aktiverer mobilappen din på arbeidsplassen.

 • Utvid antall enheter. Vil det være mye kø på registreringsboksene eller rotasjonsportene? Kontakt en salgsrepresentant for å hjelpe deg med å utvide antall enheter på byggeplassen for å redusere køer og eventuell smittespredning.

For deg som er Ease-bruker

 • Hold avstand fra hverandre. Det kan være mange som går inn samtidig om morgenen, og ut på samme tid på ettermiddagen. Pass på å holde avstand fra hverandre, både ved rotasjonsportene og ved registreringsboksene. Anbefalt avstand er 1,5 – 2 meter.

 • Unngå å berøre leserne. Plasser kortet mot kortleseren. Ett alternativ er å midlertidig fjerne PIN-koden dersom du har lagt den til, for å redusere behovet for å berøre den ellers kontaktløse enheten.

 • Unngå å berøre de roterende portene unødvendig. Gå gjennom rotasjonsporter med forsiktighet, for å unngå eventuell smittespredning. Desinfiser/vask hendene før passering om mulig. Hvis dette ikke er mulig, prøv å passere ved å ta så lite som mulig i porten, for eksempel ved å bruke albuene i stedet for hendene eller bruke ekstra hansker.

 • Bruk Ease CheckIn-appen! For å unngå å stå i kø ved innsjekking, der det er fare for kødannelse, last ned Ease CheckIn-appen  og sjekk inn enkelt gjennom å trykke en knapp på mobilen. Sjekk først med stedsadministrasjonen om det er mulig å bruke appen til registrering av tilstedeværelse på arbeidsplassen. Hvis plassadministratoren har aktivert registrering med Ease CheckIn vil arbeidsplassen synes i listen Mine Arbeidsplasser når du logger inn via appen.

Les intervjuet med vår salgssjef Henrik Vorkinn

Akkurat nå brukes Infobric system på 10 000 byggeplasser

Kontakt oss

Ønsker du en profesjonell vurdering av hva som er de beste løsningene for nettopp din byggeplass? Vil du vite hvordan du kan spare penger i byggeprosjektene dine og samtidig øke sikkerheten? Vi har lang erfaring og hjelper deg gjerne med svar på spørsmålene dine.