Ny byggherreforskrift 1. juli 2017

Ny byggherreforskrift 1. juli 2017

I kampen mot svart arbeid og for en ryddigere byggebransje skjerper Regjeringen kravene til HMS-kort og elektroniske oversiktslister over alle som utfører arbeid på bygge- eller anleggsplassen. Innføringen av byggherreforskriftens nye krav til elektronisk føring av mannskapslister og HMS-kortnummer er satt til 1. juli 2017.

Oppfyll kravet, og kom i gang med Infobrics enkle løsninger for elektroniske oversiktslister nå.

 

Bestille her

Elektroniske oversiktslister

Den elektroniske oversiktslisten gir full kontroll på hvem som befinner seg på byggeplassen og letter arbeidet med å hindre adgang for uvedkommende. Med regboksen uppdateres den elektroniske oversiktslisten automatisk. De ansatte registrerer sin tildstedeværelse i regboksen med sitt HMS-kort og denne informasjonen lagres i nettjenesten Infobric Ease. Har kan du raskt og enkelt få frem oversiktslisten når og hvor du vil.

Les mer: Spørsmål og svar rundt byggherreforskriften

Når du får besøk på byggeplassen

De elektroniske oversiktslistene skal være lett tilgengelige og skal på oppfordring kunne vises frem for arbeidsgiver, verneombud, Arbeidstilsynet og skattemyndigheter.

Listene skal inneholde følgende opplysninger:

  1. Navn og adresse på bygge- eller anleggsplassen
  2. Navn på byggherren
  3. Navn på arbeidsgivere eller enmannsbedrifter eller for innleide arbeidstakere navnet på innleievirksomheten
  4. Organisasjonsnummer for registreringspliktige virksomheter
  5. Navn, fødselsdato og HMS-kortnummer på alle som utfører arbeid på bygge- eller  anleggsplassen.

 

Hva skjer nå?

Endringen i byggherreforskriften trer i kraft 1. juli 2017. Mange entreprenører har allerede grunnutstyret som skal til for å møte de nye kravene. Det som trengs i tillegg er HMS-kort, en regboks og nettjenesten Infobric Ease.

Bestille her

Regboks og kontrollboks

Med Regboks for elektronisk mannskapsliste får du en mobil løsning for registrering av tilstedeværelse. Regboksen er enkel å montere og lett å ta i bruk.

Oversiktslisten over alle som utfører arbeid på bygge- eller anleggsplassen oppdateres automatisk. Dette skjer når de ansatte registrerer sin tilstedeværelse med HMS-kort i Regboks. Alt du trenger for å komme igang er ett strømuttak, HMS-kort og nettjenesten Infobric Ease.

Les mer om Regboksen

Se video om hvordan du bruker Regboksen

Dagleie eller kjøp av Regboks 

Så enkelt er det å bruke Infobric Regboks

Kontrollboksen kan monteres raskt på eksisterende dører og porter. Rettighetsskjema for innpassering håndteres enkelt i nettjenesten Infobric Ease. Kontrollboksen er et sikkert alternativ for adgangskontroll og gir deg enkel tilgang til oversiktslister og rapporter. De som er passerer inn på arbeidsplassen kan i en og samme lesning av HMS-kortet gis adgang og få registrert sin tilstedeværelse.

Les mer om kontrollboksen

Nettjenesten Ease

I nettjenesten Infobric Ease kan du raskt og enkelt hente opp en oversiktsliste når og hvor du vil. Tjenesten kommuniserer med regboks/ kontrollboks i sanntid og sørger dermed for at oversiktslisten alltid er oppdatert. Dette legger til rette for mer effektiv administrasjon og en tryggere arbeidsplass.

Når du registrerer deg i Infobric Ease får du ett brukernavn og passord som gir deg tilgang til din egen brukerside. Her kan du alltid få et kjapt overblikk over hvem som utfører arbeid på bygge- eller anleggsplassen din. Det samme gjelder også hvis du har byggearbeid i gang på flere ulike plasser. Alt dette kan du håndtere via nettet fra din egen smarttelefon, nettbrett eller pc.

Les mer om Infobric Ease

Akkurat nå brukes Infobric system på 10 000 byggeplasser

Kontakt oss

Ønsker du en profesjonell vurdering av hva som er de beste løsningene for nettopp din byggeplass? Vil du vite hvordan du kan spare penger i byggeprosjektene dine og samtidig øke sikkerheten? Vi har lang erfaring og hjelper deg gjerne med svar på spørsmålene dine.