Lukk
Tilbake
Lukk
Tilbake
Lukk
Tilbake
Lukk
Tilbake
Lukk
Tilbake
Lukk
Tilbake
Lukk
Tilbake
Lukk

Hvordan imøtekomme Arbeidstilsynets kontroll av smittevern?

Hvordan imøtekomme Arbeidstilsynets kontroll av smittevern?

Arbeidstilsynet har nylig varslet at de vil kontrollere smittevern i sine tilsyn fremover. Formålet er å redusere smittespredningen av korona, gjennom at alle bransjer og organisasjoner må bidra der de kan. Ved kontroll må du kunne fremlegge konkrete tiltak som er blitt gjort for å ivareta covid-19-forskriften som gjelder for din virksomhet. Vi har derfor samlet fire konkrete tips som hjelper deg som jobber på en bygg- og anleggsplass.

Hvordan imøtekomme Arbeidstilsynets kontroll av smittevern

#1 Erstatt kodelåsen med dørsystem

Et av de viktigste tiltakene du kan gjøre er å redusere antall felles kontaktpunkter. Kodelås på dører er et godt eksempel på en skjult smittespreder – et utstyr som brukes jevnlig, men som typisk ikke rengjøres ofte. Erstatter du kodelåsen med et dørsystem hvor alle bruker sitt personlige HMS-kort som nøkkel, kan du enkelt redusere antall kontaktpunkter.

#2 Berøringsfri trykknapp 

Trykknappen er et annet eksempel på noe du typisk bruker i hverdagen, uten å tenke over at det kan være en smittespreder. Du får nå kjøpt berøringsfri sensor som erstatter den tradisjonelle trykknappen til dører. Sensoren fra Infobric er enkel i bruk og bidrar til å redusere et kontaktpunkt. Du beveger hånden over sensoren, så vil døren låses opp.

#3 Digitale styringsverktøy

Å jobbe hjemmefra kan være viktig for å begrense antall mennesker vi omgås med. Ved å bruke digitale styringsverktøy, som Ease Construction, får du kontroll over bygg- og anleggsplassen selv om du ikke er til stede. Hjemmefra kan du følge med på alt fra det totale bildet og ned på detaljnivå.

#4 Registrer tilstedeværelse med app eller regboks

Ved bruk av app eller regboks reduserer du antall steder arbeidere samles, men også antall kontaktpunkter. Du kan bruke app på egen mobil eller ditt personlige HMS-kort på en regboks for å registrere tilstedeværelse på arbeidsplassen.

Ønsker du flere tips tilpasset din situasjon? 

Vi i Infobric Construction har mange tips til hvordan du kan imøtekomme Arbeidstilsynets kontroll av smittevern på best mulig måte. Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat, så hjelper vi deg på vei.

Kontakt oss.

Infobric Construction

Back to store
Close