Kundeprosjekt

Byggeplassleder om innovativ containerlås:

Verktøyet vårt blir ikke lenger borte.

Bygg og anleggsbranscjen blir ofte rammet av tyverier og svinn, og ferier og helligdager er høysesong for innbrudd på norske byggeplasser. Arnstein Sortdal i Moelven Byggmodul Hjellum AS kan likevel ta påskeferie med senkede skuldre.

Iføljge en ny undersøkelse fra Entreprenørføreningen Bygg og Anlegg (EBA) har ni av ti bedrifter i bransjen blitt frastjålet verktøy. Til tross for at relativt store verdier kan gå tapt blir slike tyverier sjelden anmeldt.

Fritt frem for hvem som helst

I likhet med de fleste andre i bransjen låste Moelven containerne sine tidligere med tradisjonelle hengelåser, men Sortdal opplevde til stadighet at verktøy forsvant.

– Hengelås fungerte ikke. Nøkler ble borte og det endte opp med at containeren ble stående åpen. Dermed var det fritt fram for hvem som helst å gå inn i containeren og ta med seg verktøy, forklarer byggeplassleder Arnstein Sortdal i Moelven Byggmodul Hjellum AS.

Først i Norge med innovativ containerlås

Før fire månader siden valgte Sortdal defor å investere i et elektronisk dørlåssystem levert av IT- og elektronikkselskapet Infobric – og ble med det en innovatør i norsk sammenheng.

Infobric containerlås er riktignok godt kjent i vårt naboland, Sverige, men her i Norge er Moelven Byggmodul Hjellum AS først ut med å prøve det innovative låssystemet.

Løsningen innebærer at en ekstra vegg monteres opp i containeren, med en ny dør med elektronisk dørlås system og adgangskontroll med kortleser som gir berettigede ansatte adgang når de skanner sitt lovpålagte HMS-kort.

Denne elektroniske dørlåsen er integrert i en webtjeneste som gir byggeplassleder muligheten til å styre hvem som har adgang i containeren, og til hvilke tidspunkter.

Null svinn

– Takket være det nye låssystemet har vi i dag god kontroll på alt av verktøy, og ingen uvedkomne kommer seg inn i kontaineren uten at en av våre folk på plassen låser dem inn. Nå er det ikke lenger fritt frem, konstaterer Sortdal.

Han poengterer at låssystemet så langt har fungert svært godt, og at montørene hans er godt førnøyde med hvor enkelt det er å få tilgang til verktøyene de trenger.

– Jeg slipper surmuling fordi verktøy er borte. Alt de trenger å gjøre for å få adgang til containeren er å lese av HMS-kortet, også er det deres ansvar å sørge for at alt er på plass. Dette er en fornuftig måste å sikre verktøy på, som i tillegg gir enkel tilgang og full oversikt, mener byggeplasslederen.

Og viktigast av alt:

– I dag har vi null svinn. Verktøyet vårt blir ikke lenger borte. Punktum.

Førenkler flytting til ny byggeplass

Sortdal arbeider nå med å utarbeide sjekklister som skal sikre at alt verktøy følger med når entreprenøren flytter til en ny byggeplass.

– Hver gang vi bytter byggeplass kan vi gå gjennom denne listen og sjekke at alt er på plass. Så er det bare å låse og sende containeren videre. Sånn sett har systemet fra Infobric forenklet flyttingen av containeren, fortellser han.

– Når containeren er rigget opp på en ny plass kobler vi bare til strøm, og registrerer dørlåsen i Infobric-systemet, og så er vi oppe og går. Det er bokstavelig talt plug-and-play, avslutter Sortdal.

Moelven Byggmodul Hjellum AS har valgt:

Adgangskontroll elektronisk dørsystem container

Adgangskontroll rotasjonsport

Webtjenesten Ease

Byggeprosjekter:

Blomsterparken, Flias: Leilighetsprosjekt med P-hus - avsluttet prosjekt

Lillebakken 2, Elverum: Leiligheter - pågående prosjekt

Akkurat nå brukes Infobric system på 10 000 byggeplasser

Kontakt oss

Ønsker du en profesjonell vurdering av hva som er de beste løsningene for nettopp din byggeplass? Vil du vite hvordan du kan spare penger i byggeprosjektene dine og samtidig øke sikkerheten? Vi har lang erfaring og hjelper deg gjerne med svar på spørsmålene dine.