Kundeprosjekt

Kruse Smith: – Du uttrykker seriøsitet ved å bruke Infobric

Lyngdal Helsehus blir Vest-Agder kommunens største bygg. Helsehuset blir et eldrehjem og opptreningssenter på til sammen 13.200 kvadratmeter. Bygget er stjerneformet, med fem fløyer som utstikkere. To av fløyene får tre etasjer med parkeringskjeller, og de siste tre blir over fire etasjer.

Byggingen startet på Bergesletta juni 2018, etter mange års planlegging. Prosjektet har en spesiell samspillskontrakt kalt «Lyngdalsmodellen», som er en brukerfokusert OPS-modell. Ferdigstillelse er derfor ikke planlagt, men målet er mars-april 2020.

Høsten 2018 jobber det 50 mann på byggeplassen, og antallet vil øke til det dobbelte når snøen forsvinner i 2019.

På prosjektet har totalleverandøren Kruse Smith valgt adgangskontroll på rotasjonsport og webtjenesten Ease.

Infobric har et system som virker

Formann i Kruse Smith, Torbjørn Rølland, hadde erfaring med Infobric også fra tidligere prosjekter.

Jeg har erfart at det fungerer fra tidligere. Det fungerer godt i forhold til mannskapsregistrering, og du får informasjon om utløpte kort og lånekort. Det er et system som virker, det eneste du trenger er strøm til rondellen.

Tidligere brukte Kruse Smith de tradisjonelle penn- og papirlistene, men nå har Rølland større kontroll.

Det er jo en stor jobb å registrere alle, mange skrev seg inn, men glemte å krysse seg ut. Det ble fort ball, og man hadde null oversikt. Nå kan jeg vite nøyaktig klokkeslett på når førstemann kommer og sistemann går.

Rølland understreker at systemet ikke brukes for å sjekke om folk er på jobb, men fra et HMS-perspektiv er det nødvendig å vite hvem som er på byggeplassen.

Jeg må kunne vite hvem som er på plass til enhver tid dersom det skulle oppstå en nødssituasjon. Det er helt nødvendig.

God hjelp fra support

Kruse Smith har som krav at sine byggeplasser skal sikres med mannskapsregistrering fra Infobric. Torbjørn Rølland brukte også Infobric på sitt forrige prosjekt, men trengte litt opplæring når han skulle i gang igjen.

Det er naturlig å glemme noe når det går 1–2 år mellom prosjektene, så jeg er veldig glad jeg har fått så mye hjelp fra support. Jeg har fått hjelp til å registrere prosjektet, og etter bare et par dager satt det under huden igjen.

Du uttrykker seriøsitet ved å bruke Infobric

Rølland forteller at Infobric gir han muligheten til å ha klare HMS-retningslinjer helt fra start i et byggeprosjekt.

Med Infobric har jeg mulighet til å legge lista høyt på en god måte. Alle må følge samme rutiner, og de kommer bare inn ved å rondellen og registrere seg inn- og ut. Infobric har et system som fungerer, og det er en god registreringsmåte. Du uttrykker seriøsitet ved å bruke Infobric. Ved å bruke systemet på rondellen oppleves det som trygt og sikkert. Gutta som ankommer byggeplassen føler seg sett, og alle forstår at dette er en seriøs byggeplass.

Kruse Smith har valgt:

Adgangskontroll på rotasjonsport

Webtjenesten Ease

Prosjektnavn

Lyngdal Helsehus

Prosjektverdi

436 millioner kroner

Totalentreprenør

Kruse Smith entreprenør AS

Ferdigstillelse

2020

Akkurat nå brukes Infobric system på 10 000 byggeplasser

Kontakt oss

Ønsker du en profesjonell vurdering av hva som er de beste løsningene for nettopp din byggeplass? Vil du vite hvordan du kan spare penger i byggeprosjektene dine og samtidig øke sikkerheten? Vi har lang erfaring og hjelper deg gjerne med svar på spørsmålene dine.