Hva er elektronisk mannskapslister?

Elektroniske mannskapslister er elektronisk føring av oversiktslister, eksempelvis ved hjelp av en byggekortleser. Listene må inneholde HMS-kortnummer, navn, fødselsdato til alle som utfører arbeid på prosjektet, samt adressen til byggeplass og navnet på byggherren.

Arbeidslivskriminalitet utestenges

Formålet med elektronisk mannskapslister er blant annet å unngå arbeidslivskriminalitet og sosial dumping. Selv om entreprenører tilbyr lave priser, vil de ikke kunne vinne et offentlig anbud dersom de mangler tilstrekkelig dokumentasjon og elektronisk registrering av mannskapet. Det er derfor viktig å påse at byggefirmaer har listene i orden for å kunne være konkurransedyktige etter at lovkravet ble innført 1. juli 2017.

Elektronisk mannskapsregistrering i praksis

Registrering av mannskapet vil nok være litt forskjellig fra byggeplass til byggeplass, men vanligvis benyttes løsninger som byggekortleser eller registrering via app, på middels eller store bygg- og anleggsplasser. Dersom Arbeidstilsynet utfører kontroll, vil det være enkelt å se og ta ut registreringene i den elektroniske listen.

For hvem gjelder elektronisk mannskapsliste?

Kravet gjelder kun når det er en profesjonell byggherre eller en tiltakshaver med et organisasjonsnummer. Det spiller derfor ingen rolle om prosjektet er stort eller lite. Dersom en profesjonell byggherre er involvert, gjelder kravet byggherreforskriften.

Det er byggherrens ansvar å følge opp om de møter byggherreforskriften og kravet om elektronisk mannskapsregistrering.

Har du spørsmål om føring av elektroniske mannskapslister? Kontakt oss i Infobric, og vi hjelper deg med det du måtte lure på.

Kontakt oss

Kontakt kundeservice

Åpningstider

Ukedager 07:30 – 16:30

Kontakt oss via e-post
Kontakt oss via telefon: 400 01 451

Andre åpningstider

Dagen før julaften, nyttårsaften og langfredag: 07:30 – 12:00

Helligdager: Stengt

Akkurat nå brukes Infobric system på 10 000 byggeplasser

Kontakt oss

Ønsker du en profesjonell vurdering av hva som er de beste løsningene for nettopp din byggeplass? Vil du vite hvordan du kan spare penger i byggeprosjektene dine og samtidig øke sikkerheten? Vi har lang erfaring og hjelper deg gjerne med svar på spørsmålene dine.